image
image

OPTIMIZACIJA TROŠKOVA LOGISTIKE

Imate vozni park i svoje komercijaliste, vozače, magacine, viljuškariste I sl. Imate svoje rute prodaje, dostave, statičke ili dinamičke. Čini vam se da negde kroz vaš logistički proces gubite novac i da možete da uštedite. TU SMO MI ZA VAS. MI SMO REŠENJE!!!

Problem rutiranja vozila (engl. Vehicle routing problem; VRP) je ime za čitavu klasu problema u kojima se traži optimalnaa putanja (ruta) kojom bi transportno vozilo ili više vozila obišli zadati broj gradova polazeći iz centralnog skladišta. Pod optimalnom putanjom se pre svega misli na onu sa minimalnom cenom troškova puta koji se obiđe.

Pojam problema rutiranja vozila (PRV) se javlja krajem 50-ih godina 20. veka kao centralni problem u transportu, distribuciji i logistici preduzeća. U nekim granama privrede veliki procenat cene proizvoda odlazi na transportne troškove, te se njihovom optimizacijom ukupni troškovi proizvoda mogu smanjiti od 5% do 20%.

image

Kompletan put koje jedno vozilo pređe polazeći iz centralnog magacina, obilazeći klijente i vrativši se u centralni magacina naziva se ruta. Deo rute čine delovi puta koje vozilo pređe prelazeći direktno od jednog klijenta do drugog naziva se putanja. Problem rutiranja vozila se može posmatrati kao specifičan problem koji kombinuje Problem trgovačkog putnika i „Problem pakiranja“.

15 godišnje iskustvo rada i pravljenja budžeta u multinacionalnoj kompaniji u realnoj privredi nudi rešenje za Vas. MI NISMO PUKI TEORETIČARI, nudimo iskustva iz stvarnog života I realne privrede.

Matematički I tabelarno proračunavamo broj potrebnih vozača, vozila, magacinskih kapaciteta. Poseban osvrt obraćamo na ispravno rutiranje i obuku za Vaše ljude za isto. Takođe, nudimo i savete oko održavanja tehnike i svega drugog iz oblasti logistike.